Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoneveld Breeding in finale International Grower of the Year Awards

Schoneveld Breeding uit Twello is finalist van de jaarlijkse verkiezing International Grower of The Year. Deze verkiezing wordt gehouden onder 25 deelnemende landen van de AIPH, de International Association of Horticultural Producers. Op 17 september wordt tijdens het jaarlijkse congres van AIPH in Qingdao, China de winnaar bekend gemaakt.

Schoneveld Breeding is de Nederlandse inzending voor deze internationale prijs. In de verkiezing van topondernemer van het jaar 2014 was het bedrijf door de vakjury verkozen tot beste sierteeltbedrijf. De jury oordeelde begin dit jaar dat Schoneveld uitblinkt in marketing van kleine speciale producten, internationalisering en samenwerking. De Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs vaardigt ieder jaar de beste sierteelt kandidaat uit naar de verkiezing van AIPH. Deze organisatie verzorgt internationale marketingactiviteiten, maakt afspraken rondom kwekersrecht en coördineert internationale exposities, zoals de Floriade en andere tuinbouwexposities. Schoneveld Breeding is een van de vier finalisten en strijdt in september tegen kandidaten uit Canada, China en Denemarken. Vorig jaar won Sheridan Nurseries Ltd uit Ontario, Canada de International Grower Of The Year Awards en kwam Eric Moor van Sion met een de mooie zilveren Roos naar huis.



Gerard de Wagt, secretaris van de AIPH, verwacht dat de competitie dit jaar weer groot is. 'De vier kandidaten zijn stuk voor stuk topbedrijven. Het zal dan ook een hele klus zijn voor de internationale jury om het beste bedrijf te kiezen', zo meldt De Wagt.

Partners

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners voor de Nederlandse tuinbouw: Dutch Produce Association, FloraHolland, Flynth, Interpolis, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, HPP Exhibitions, Vakblad voor de Bloemisterij|De Boomkwekerij.

Publicatiedatum: