Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werklozen uit Gelsenkirchen telen groenten voor 'die Tafel'

In het kader van een samenwerkingsproject telen langdurig werklozen uit het Duitse Gelsenkirchen groenten voor 'die Tafel' Gelsenkirchen, een organisatie die vergelijkbaar is met de Nederlandse Voedselbank. De gehele oogst, die hieruit voortkomt, wordt afgestaan aan 'die Tafel'.

Het project ging zo'n twee jaar geleden van start en momenteel nemen er tien langdurig werklozen aan deel. Samen werken zij op een circa 1800 vierkante meter grote areaal, waar zij bekende groentesoorten zoals tomaten, paprika's en uien telen, maar ook enkele 'exoten' zoals snijbiet en venkel. Dit moet hen ondersteunen bij de integratie op de arbeidsmarkt. Ze werken veel in teamverband.

Hartwig Szymiczek van 'die Tafel' is "zeer blij met de samenwerking". Deze maakt het namelijk vooral mogelijk dat ook de armen de mogelijkheid krijgen om de wat meer 'exotische' en daarmee duurdere groenten te kunnen eten.
Publicatiedatum: