Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Polen, Italie en Duitsland voeren ranglijst aan

Groenten en fruitconsumptie in IJsland, Zweden en Tsjechië laagst van Europa

Uit een recente enquête van de Europese Voedselveiligheid Autoriteit, die onderzoek deed naar de gemiddelde consumptie van groenten en fruit, is gebleken dat Tsjechië erg laag scoort. Alleen in IJsland en Zweden is de GF-consumptie lager.



Volgens het rapport is de gemiddelde inname van groenten (inclusief peulvruchten en noten) in Europa 220 gram per dag en het gemiddelde voor fruit staat op 160 gram, wat betekent dat de gemiddelde consumptie van groenten en fruit 380 gram per dag is. Tsjechen consumeren een gemiddelde van 253 gram, wat bijna 190 gram minder is dan in buurland Duitsland. De Polen, Duitsers, Italianen en Oostenrijkers leiden de ranglijst met een dagelijkse groente- en fruitinname die hoger ligt dan die wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (400 gram per dag).

In heel Europa is Tsjechië dus een van de drie landen met de laagste dagelijkse groente- en fruitconsumptie. Alleen Zweden (270 gram per dag) en IJsland (196 gram per dag) volgen nog. De groente- en fruitconsumptie neemt echter aanzienlijk toe in de zomermaanden. Volgens een enquête van Tesco consumeert een vijfde van de respondenten vier porties fruit per dag. Tot het populairste zomerfruit behoren aardbeien, meloenen, perziken, kersen en frambozen.

Source: vitalia.cz
Publicatiedatum: