Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan bezoekt Westland

Deze week bezoekt de Japanse delegatie uit Kochi het Westland om een indruk te krijgen van de tuinbouw in ons gebied. Gemeente Westland ontvangt deze groep in het kader van de tuinbouwvriendschapsrelatie tussen Westland en Kochi. Er is een compleet programma samengesteld om de werking van en ontwikkelingen in de tuinbouw te laten zien. Ze zullen hierbij kennis maken met zoveel mogelijk aspecten binnen deze branche. Het betreft een gevarieerd gezelschap, bestaande uit leden van de lokale Japanse overheid, telers, adviseurs, studenten/leraar, 2 token en twee personen namens Gemeente Westland.



Op 23 juli jl. stond een bezoek aan Noordam Plants op het programma. Marco van Noord (Operationeel Directeur) heeft de groep kennis laten maken met het familiebedrijf wat jonge planten levert voor de groenten- en snijbloementeelt. Daarna volgde een rondleiding door het bedrijf. "De mensen waren heel geïnteresseerd, schreven alles op, maakten veel foto's. Het was een grote groep. Vandaar dat we de rondleiding in twee groepen hebben gegeven. Samen met Ed Hendriksen (teeltspecialist Groenten) hebben we beide groepen alles verteld over het productieproces, de teelttechniek, de borging van de kwaliteit en hygiëne en de wijze waarop wij werken".

Na afloop heeft de delegatie een groepsfoto gemaakt bij het 'Grootste Plantenbed van de wereld'. "Het bleek lastig van te voren uit te leggen wat we met een 'plantenbed' bedoelden. De groep sprak nauwelijks Engels en zelfs de tolk moest lachen toen ze zag dat het 'plantenbed' afgeleid was van een ècht bed om in te slapen", vertelt Martine van der Meer (Communicatie).

De delegatie heeft nog een interessant en vol programma voor de boeg de komende week, waarin veel bedrijven een kijkje in de keuken geven om kennis te delen.
 
Publicatiedatum: