Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blog Marcel Brans, NAK Tuinbouw:

Blijft innovatie de kracht van de Nederlandse tuinbouw?

Concurrentie en te lage prijzen voor je producten. Steeds meer eisen en regels waar je aan moet voldoen. Voortschrijdende digitalisering. Tekort aan goed opgeleid personeel. Investeringen vervroegd afschrijven en haperende bedrijfsopvolging. Dit is zomaar een greep uit alledaagse problemen van de (tuinbouw)ondernemers van nu; en… ondertussen gaat het bedrijf gewoon door. Hoe houd je de balans tussen het exploiteren van je bedrijf en het verkennen van nieuwe mogelijkheden?

Innovatiemotor
De Nederlandse tuinbouw - en daarbinnen de sector uitgangsmaterialen in het bijzonder - is altijd heel sterk geweest in vernieuwingen, maar blijft dat zo? De Greenports spelen inmiddels een belangrijke rol bij innovaties. Greenport Aalsmeer kent bijvoorbeeld zijn eigen innovatiemotor. Met enthousiaste inzet en inspanning van vertegenwoordigers uit de gemeentes, provincie, onderwijs- en kennisinstellingen wordt hard gewerkt aan stimulerende maatregelen om de economische bedrijvigheid in de tuinbouw op peil te houden en te verbeteren.

Kruisbestuiving
Regelmatig worden bijeenkomsten georganiseerd waar je geheel gratis en vrijblijvend nieuwe inzichten, kennis en kennissen kunt opdoen. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden voor afzetmarkten, hoort over veranderende wensen en behoeften van de klant, over nieuwe technieken en kunt aangenaam verrast worden door ideeën van andere deelnemers aan deze bijeenkomsten. Kruisbestuiving pur sang om maar even in vaktermen te blijven!

Laat je eens verleiden om naast je aandacht voor de dagelijkse gang van zaken tijd te nemen voor het opdoen van nieuwe inzichten. Is daar veel voor nodig? Nee, alleen het volgende: weten wanneer de Greenport bij jou in de buurt een bijeenkomst organiseert, besluiten dat je daar naar toe gaat en tenslotte: gaan! En de innovatie ligt in jouw handen.

Ik ben benieuwd naar je nieuwe ervaringen en reacties.

Marcel Brans, Kennis & Competentieontwikkeling NAK Tuinbouw
Publicatiedatum: