Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ook presentatie GRI-duurzaamheidsrapport

Tweede MVO Charter voor Veiling Hoogstraten

Veiling Hoogstraten is erg actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en ondernam het afgelopen jaar tal van initiatieven. Als kers op de taart mocht Veiling Hoogstraten voor de tweede keer het MVO charter ontvangen, een initiatief van VOKA en de provincie Antwerpen.



Na een geslaagde MVO-audit waarbij de naleving van de wettelijke verplichtingen diepgaand werd nagekeken, kreeg de veiling groen licht om gedurende een jaar te werken rond een aantal actiepunten. Met dit charter geeft Veiling Hoogstraten concreet vorm aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Veiling Hoogstraten engageerde zich om naast 7 milieugerichte acties ook 4 mensgerichte en 4 maatschappelijk gerelateerde acties te verwezenlijken. De inspanningen werden beoordeeld door een onafhankelijk team van deskundigen. Hiermee krijgt Veiling Hoogstraten een officiƫle erkenning voor haar bijzondere MVO-prestaties.



Het opmaken van een GRI duurzaamheidsrapport behoorde eveneens tot de actiepunten van het MVO charter 2013. Veiling Hoogstraten wil bij deze zichzelf een standaard opleggen door vanaf nu te rapporteren volgens de GRI-principes (Global Reporting Initiative; www.globalreporting.org). Deze wijze van rapporteren moet uiteindelijk maken dat duurzaamheidsrapportering even gestandaardiseerd en vergelijkbaar wordt als bv. financiƫle rapportering.

In het onlangs verschenen duurzaamheidsrapport geeft Veiling Hoogstraten inzicht in haar maatschappelijke betrokkenheid, milieuactiviteiten en vorderingen. In elf hoofdstukken behandelt het rapport uiteenlopende onderwerpen als energie, afvalbeheer, duurzame mobiliteit, personeel, sociaal engagement etc.

Het rapport betekent het startschot van een jaarlijkse rapportage. Voor telers, klanten, medewerkers en het grote publiek biedt Veiling Hoogstraten zo transparantie en een basis voor een permanente dialoog. Het document is ter inzage op de website van Veiling Hoogstraten.
Publicatiedatum: