Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemiddelde aspergeoogst in Brandenburg

Volgens voorlopige cijfers van het Bureau voor de Statistiek van Berlijn-Brandenburg oogstte men in de Duitse deelstaat Brandenburg in 2014 in totaal circa 15.800 ton asperges, meldt de Duitse website Proplanta.de. Dat is 100 ton ofwel bijna 1 procent meer dan in het voorgaande jaar.

De gemiddelde oogstopbrengst per hectare lag op 5.370 ton (2013: 5.470 ton). Daarmee ligt het resultaat van dit jaar slechts 0,1 procent hoger dan het zesjarig gemiddelde (2008 t/m 2013: 5.360 ton per hectare).

Volgens de voorlopige cijfers bedroeg het asperge-areaal in Brandenburg dit jaar meer dan 3.600 hectare. Geoogst werd er van meer dan 2.900 hectare. Circa 14 procent van het totale Duitse aspergeareaal bevindt zich in deze deelstaat. Het hoofdteeltgebied bevindt zich in de regio Beelitz (district Potsdam-Mittelmark), het op twee na grootste samenhangende aspergeteeltgebied van Duitsland.
Publicatiedatum: