Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Universiteit Ontario werkt aan technologiën voor LED-teelt in de ruimte

Toekomst: sla telen tijdens ruimtereis

Het is niet de enige uitdaging voor een bemande reis naar Mars, maar astronauten verzekeren van voldoende voeding en water tijdens de hele reis is zeer belangrijk. Een team van uitvinders van de Universiteit van Guelph in Ontario onder leiding van professor Mike Dixon werkt aan de technologie van LED-verlichting om dit mogelijk te maken.



De uitvinders werken aan een technologie waarmee astronauten zelf hun voedsel kunnen verbouwen in een zeer efficiënte teeltruimte. Er worden proeven gedaan met verschillende lichtgolflengtes op diverse planten om de beste effecten te bereiken. Efficiëntie is van groot belang omdat de middelen tijdens de ruimtereis beperkt zijn.

Slasoorten
Momenteel worden er proeven gedaan met slasoorten onder LED-verlichting, waarbij de snelheid en het gemak van de groei worden gemeten. Als eenmaal de perfecte modus is gevonden voor de teelt van deze groente, wordt de proef met andere producten gedaan, zoals tomaten en aardbeien.

Profesor Dixon verwacht dat de LED-technologie binnen 15 of 20 jaar zal worden gebruikt voor de eerste bemande reis naar Mars. Ook op aarde draagt de technologie bij aan efficiënte teeltproducten.

Bron: www.adslzone.net
Publicatiedatum: