Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi-oprichter Karl Albrecht (94) overleden

Karl Albrecht, een van de twee oprichters van Aldi, is overleden. Hij stierf woensdag al, maar de familie maakte zijn dood niet bekend. De Frankfurter Allgemeine Zeitung schrijft er nu over. Albrecht (94) werd vandaag in besloten kring begraven, precies zoals bij hem paste, schrijft de Frankfurter. "Zonder opsmuk, zonder opzien te baren, zonder publiek." Zijn overlijden werd door Aldi als een staatsgeheim behandeld, zegt de krant, precies in lijn met het mediabeleid van het bedrijf.

Bescheiden
Karl richtte Aldi samen met zijn broer Theo in 1946 op. Theo overleed in 2010. De twee broers werden schatrijk van hun bedrijf en waren de twee rijkste mensen van Duitsland. Het vermogen van Karl wordt op zo'n 18 miljard geschat, dat van zijn broer op 13 miljard. Het bedrijf is nog altijd in handen van de familie.

Desondanks leefde Karl tamelijk bescheiden. Buiten een flink huis en een golfbaan veroorloofde hij zich geen miljardairs-speeltjes. Hij had geen vakantiehuis, vliegtuig of jacht. Karl is vlak bij zijn broer begraven in Essen.
Publicatiedatum: