Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitgelicht: De koude keten van Koppert

De klanten van Koppert Biolgocial Systems verwachten een onberispelijke kwaliteit van de bestrijders. Onder meer dankzij strenge kwaliteits- protocollen in de productie en de logistiek heeft Koppert een reputatie als leverancier van kwaliteit opgebouwd. Koeling is een onmisbare factor in ons kwaliteitsbeleid: onze hele keten in Nederland is gekoeld, vanaf de productie tot en met het afleveren bij de klant.



"We willen dat onze bestrijders in de best mogelijke conditie bij de klant arriveren. Ze moeten energiek en werklustig zijn. Daar doen we dan ook alles aan." Dat zegt Arnold Janssen, bij Koppert productieleider Expeditie. Hij vertelt dat Koppert de hele keten conditioneert, vanaf de kweek tot aan de klant. Zodra bestrijders zijn geoogst, worden zij opgeslagen in een koelcel. Daarna worden zij in een gekoelde omgeving verpakt in flessen en kokertjes of op kaartjes, waarna het product weer de koelcellen in gaat. Koppert heeft er meerdere staan met verschillende temperaturen. "Elke bestrijder krijgt zo de temperatuur die het beste past. Wij koelen niet alleen om te hoge temperaturen te voorkomen, maar ook om de ontwikkeling van de bestrijders stil te zetten. Wij willen hun energie sparen, zodat zij bij de klant meteen volop aan het werk gaan in het gewenste stadium van hun ontwikkeling."

Altijd gekoeld bewaren
Daarna volgt het werk op de afdeling Expeditie. Hier worden de bestrijders, opnieuw in een gekoelde omgeving, volgens de bestellingen verzameld en ingepakt. Meteen daarna gaan zij in gekoelde auto's naar de klanten in Nederland en Belgiƫ. Voor de klant is het zaak zorgvuldig met de geleverde producten om te gaan. "Als hij de bestrijders meteen wil introduceren, is er weinig aan de hand. Meteen inzetten is dan ook ons advies. Maar als het uitzetten of verblazen iets later plaatsvindt, doet hij er goed aan de producten in een koelkast te bewaren onder de voor het specifieke product vereiste bewaarcondities."




Kwaliteit en nog eens kwaliteit
Arnold Janssen stelt dat Koppert in de hele keten strenge protocollen hanteert, ook als het de hommels betreft. "Regelmatig analyseren wij de protocollen. Kan er iets nog beter? Dan wordt dat meteen in de voorschriften en de controles doorgevoerd. We willen nu eenmaal elke mogelijke fout bij voorbaat uitsluiten." Vandaar ook dat Koppert nieuwe medewerkers van de afdelingen Productie, Verpakken en Expeditie altijd een uitgebreide, interne opleiding geeft. "En vandaar ook dat we de controles van de onafhankelijke Voedsel en Waren Autoriteit altijd met vertrouwen tegemoet zien. We investeren veel geld in de kwaliteit. Die investering betaalt zich terug: Koppert heeft inmiddels de reputatie een leverancier van kwaliteit en nog eens kwaliteit te zijn."

Dataloggers voor langere reizen
Bij leveringen in het (verre) buitenland maakt Koppert gebruik van dataloggers. Dit zijn kleine apparaatjes die de temperatuur en de luchtvochtigheid regelmatig meten en opslaan. De reden? Bij leveringen naar het buitenland moet Koppert het product uit handen geven aan derden, zoals vliegtuigmaatschappijen. "Anders dan bij leveringen in Nederland hebben we er dan zelf geen controle meer over. Als er onverhoopt iets fout gaat, weten we door de dataloggers uit te lezen wat de oorzaak is geweest en kunnen we de juiste maatregelen treffen."

Dit artikel komt uit het Biojournaal van Koppert.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: