Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede asperge- en aardbeienoogst in Mecklenburg-Vorpommern

Het Bureau voor de Statistiek van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern heeft de eerste cijfers over de asperge- en aardbeienoogst van dit jaar bekend gemaakt, meldt de Duitse website Proplanta.de. Volgens deze cijfers werden er in de deelstaat op 237 hectare asperges gestoken.

Met een gemiddelde oogstopbrengst van 4.000 kg per hectare en een totale oogsthoeveelheid van 953 ton behaalden de aspergetelers een goed tot zeer goed resultaat. De geraamde oogstopbrengst per hectare ligt zo'n 9 procent hoger dan vorig jaar.

Bij de aardbeienoogst die dit jaar betrekkelijk vroeg van start ging, was er sprake van een totale oogsthoeveelheid van 7.800 ton. Het teeltgebied bedroeg 503 hectare. De geraamde opbrengst per hectare komt daarmee op 15.500 kg en overtreft het vorige record uit 2009 van 14.600 kg per hectare. Daarmee ligt de opbrengst per hectare in de deelstaat ook ver boven het gemiddelde in Duitsland.
Publicatiedatum: