Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koninklijk paar bezoekt Vezet

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op 12 september een streekbezoek aan de Kop van Noord-Holland.

Tijdens het bezoek staat het programma 'De Kop Werkt!' centraal. Dit programma komt voort uit een regionaal samenwerkingsverband met als doel het stimuleren van de economische vitaliteit van de Kop van Noord-Holland.
 

Den Oever

Het bezoek begint in Den Oever, waar de Commissaris van de Koning, Johan Remkes, en de burgemeester van Hollands Kroon, de heer Nawijn, het Koningspaar ontvangen. Tijdens een wandeling over de dijk krijgen zij een toelichting over het project dat zich richt op een duurzame economische en recreatieve groei van Den Oever. Aansluitend wordt aandacht besteed aan getijdenturbines in de sluis van de Afsluitdijk.

Den Helder

Bij het bezoekerscentrum van het historische Willemsoord, de voormalige scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine, krijgt het Koningspaar bij een maquette uitleg over de stedelijke ontwikkeling van Den Helder. Daarna maken zij een wandeling over het voormalige Marineterrein om de ontwikkelingen te bekijken. Bij een sluis onthult Willem-Alexander een sluitsteen, waarmee hij het startsein voor de restauratie van de sluis geeft.
 

Warmenhuizen

Het regiobezoek wordt afgesloten met een bezoek aan het bedrijf Vezet in Warmenhuizen. Mevrouw Van Kampen-Nouwen,de burgemeester van de gemeente Schagen, heet de Koning en Koningin welkom. Aansluitend krijgen zij een presentatie over één van Nederlands grootste groenteverwerkende bedrijven.


Bron: Greenport NHN
Publicatiedatum: