Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanhoudende droogte strop voor economie

Droogte in Californië kost 2,2 miljard dollar

Een rapport van de Universiteit van Californië suggereert dat de droogte een schade van 2,2 miljard dollar in economische verliezen kan opleveren en 17.100 banen op de tocht zet. Daarnaast zijn er nog de gevolgen voor het grondwaterpeil.

Het peil in de rivieren in Central Valley staan 33% lager en het gebruik van oppervlakte water is vervangen voor grondwater, wat de oogsten in de toekomst kan beïnvloeden als de droogte aanhoudt. Bij aanhoudende droogte daalt het beschikbare areaal voor geïrrigeerde teelt met ruim 173.000 ha, verspreidt over Central Valley, Central Coast en het zuiden van de staat.

Grondwater kan 75% van de ruim 8,1 kubieke kilometer verminderde oppervlaktewater opvangen. Daarmee stijgt het grondwaterverbruik van 31% naar 53%. Maar een toename in het gebruik van grondwater is zorgwekkend, aangezien de droogte naar verwachting aanhoudt tot in 2015.

De Californische economie draait op energie, informatie en water. De staat zal zich moeten instellen op een derde minder waterverbruik, denkt Richard Howitt van de universiteit.

Californië produceert ongeveer de helft van alle fruit, groenten en noten die in de Verenigde Staten geteeld worden en is verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van de nationale melkproductie.
Publicatiedatum: