Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
video's voor in de vakantie?

Videofragmenten Britse tuinbouw 1930-1940

Twee weken geen Groentennieuws - een zee van tijd over? Niet met deze video's. De British Pathe, een Brits archief, geeft regelmatig fragmenten van beelden vrij uit hun gigantische collectie. Dat levert bijzondere beelden op. Altijd al een kijkje willen nemen in een kas in de periode 1930-1940? Dankzij de beelden van de British Pathe is dat mogelijk.

Komkommerkas


Ene Mr. Pollard teelde in 1937 komkommers in een kas. Dat leverde een constante, rechte productie op, vertelt de teler. 

Komkommers zonder zalm
"Er mist alleen nog zalm!" is een van de bijschriften van deze film over vrouwen die in kassen komkommers oogsten. De oogst gaat in manden die later door mannen in een lorry worden geplaatst. Zo zagen kassen er in 1931 uit in Engeland. 
Bekijk de video hier. 

Het Citroenenpaleis
Deze bijzondere kas stond in 1936 in Rusland langs de kustlijn van de Zwarte Zee. Het complex lijkt een beetje op een Romeins Amfitheater en diende voor de teelt van citroenen. Daar komt ook de naam "The palace of Lemons" vandaan.
Bekijk de video hier.

Tomaten, ofwel Love Apples
Tomaten kenden in de jaren '30 de bijnaam 'Love Apples'. In deze kas geschiedt het oogstwerk door vrouwen. Ze gebruiken daar manden voor. Daarna wordt er machinaal gesorteerd.
Bekijk de video hier.

Futagrow in de jaren '30
In de jaren '30 werd er al geĆ«xperimenteerd met het substraatloos telen van trostomaten. Het onderzoek vindt plaats in Amerikaanse kassen. De planten worden voorzien van voeding door het water. 
Publicatiedatum: