Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knolvenkel: een veelzijdige zomergroente

Met een teeltgebied van circa 50 hectare telt knolvenkel in de Duitse regio Rheinland weliswaar niet tot de belangrijkste groentesoorten, maar desondanks heeft de groente al jaren een vaste plaats binnen het assortiment van de groentetelers uit het Rheinland, meldt de Duitse website Proplanta.de.

De zomermaanden zijn ideaal om van de pittige en gezonde groente te genieten. Knolvenkel is namelijk veelzijdig te gebruiken. De gehele knol met uitzondering van de stronk in het midden kan gegeten worden. Als toevoeging aan salades of rauwkost brengt hij de typische intensieve venkelsmaak op het bord. Duidelijk milder smaakt de groente wanneer deze verhit wordt. Gestoofd, gebakken of meegegaard in een ovenschotel vinden veel mensen de groente lekker, zelfs wanneer zij deze rauw te intens van smaak vinden.

Meegegaarde tomaten passen bijzonder goed bij knolvenkel. Vooral bij gebakken vis of kort gebakken vlees is een groentemengsel uit venkel en tomaten een delicatesse. Venkel is makkelijk verteerbaar en bevat calcium, magnesium, kalium en vitamine C. De groente kan in een plastic zakje zeer goed meerdere dagen in de koelkast bewaard worden.
Publicatiedatum: