Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Informatiemateriaal nieuwe 10 eurobiljet

Het nieuwe 10 eurobiljet van de Europa-serie wordt op 23 september 2014 in omloop gebracht.

Om ervoor te zorgen dat diegenen die voor hun werk contant geld verwerken, bekend zijn met het uiterlijk van het nieuwe bankbiljet en de echtheidskenmerken ervan en deze informatie ook aan hun klanten kunnen doorgeven, zendt het Eurosysteem in juni brochures naar meer dan 3 miljoen winkels en kleine bedrijven in het gehele eurogebied.

Detailhandel Nederland raadt winkeliers aan zich tijdig voor te bereiden op de invoering van het nieuwe biljet. De informatie uit de ECBbrochures is hierbij zeer bruikbaar. De controle apparatuur moet dus tijdig worden aangepast voor het nieuwe biljet. Ook staan in de brochures tips om de bankbiljetten gemakkelijk handmatig te controleren met de 'voel-kijk-kantel-methode'.

De verspreiding van de brochure is in Finland en Estland van start gegaan en zal begin juli ook Nederland bereiken. Extra exemplaren van de brochure kunnen worden besteld op de website www.nieuwe-eurobankbiljetten.eu.


Bron: ADN
Publicatiedatum: