Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Milde winter beïnvloedt slamarkt Frankrijk

Soleil Roy produceert salade in de winter, van eind oktober tot april. Volgens Jean-Louis Sylvestre was dit seizoen "niet goed wegens de milde winter", wat betekende dat er een overvloed was aan producten die in het noorden van Europa groeien, en een gebrek aan vraag naar sla die normaal in mildere klimaten wordt geteeld.



Het bedrijf exporteert z'n sla over heel Noord-Europa, naar landen zoals Groot-Brittannië, België, Nederland, Luxemburg en Duitsland, en ook naar Scandinavië en Oost-Europese landen zoals Polen en Tsjechië. Sylvestre raamt dat 70% van de saladeproductie wordt geëxporteerd, terwijl de rest voor nationale consumptie is. 

 

Hoewel Soleil Roy oorspronkelijk sla teelt in Languedoc-Roussillon, "produceren we ook steeds meer in Spanje: we begonnen met 25%, maar nu gebeurt 75% van onze productie in Spanje". Hun sla wordt zowel buiten als in kassen geteeld. De geproduceerde soorten zijn onder andere kropsla, batavia, rode rassen, fijne frisée en andijvie. Salade is een belangrijk product voor het bedrijf, maar Sylvestre zegt dat het steeds minder winstgevend is door de stijgende productieprijzen.

Soleil Roy International
Marché International St. Charles
129, Rue de Murcia
BP 5406 - 66034 Perpignan Cedex
Publicatiedatum: