Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weer kavel op Honderdland II verkocht aan Nature’s Pride

Bedrijventerrein Honderdland II langs de A20 gaat verder uitbreiden. Deze week is bekend gemaakt dat Nature's Pride een kavel van ruim 16.000 vierkante meter heeft gekocht. De importeur en exporteur van exotische groenten en fruit is sinds enkele maanden al op de tweede fase van bedrijventerrein Honderdland gevestigd. Met het aantrekken van de economie constateert makelaar Elco Bouwmeester van Batenburg Bedrijfshuisvesting een toenemende belangstelling voor Honderdland.

Met fase II trekt Honderdland de lijn door van het eerste deel. Het bedrijventerrein blijft zich positioneren als een bovenregionale locatie, die vooral interessant is voor agrologistieke bedrijvigheid. Nature's Pride was een van de eerste ondernemingen die haar intrek nam in het gebied aan de A20. Toen het bedrijf dit jaar uit haar jasje groeide, zette het als eerste de stap naar Honderdland fase II. Wederom zijn er plannen voor uitbreiding, met name door de snelle groei van de activiteiten op het gebied van rijping.

De verwachting is dat Nature's Pride snel 'buren' zal krijgen op het nieuwe gedeelte. Batenburg Bedrijfshuisvesting dat de kavels aan de man brengt concludeert: 'Als medio 2015 het 3-in-1-project een feit is, ontstaat er een perfecte aansluiting op de snelwegen A4 en A20. Ook zullen de verschillende agrologistieke bedrijventerreinen in Westland profiteren van sterk verbeterde aansluitingen. We verwachten daardoor een boost voor de regionale economie. Honderdland gaat dat zeker merken. Door de clustervorming van gelijksoortige bedrijven creƫren we synergie-effecten die voor alle partijen voordeel bieden.' Voor toekomstige kopers ligt er per direct nog 6 ha. op het bedrijventerrein in het verschiet. Dat is ongeveer eenvijfde deel van het totale areaal op Honderdland dat de bestemming bedrijventerrein zal krijgen: namelijk 33 hectare. Die oppervlakte zal in de jaren 2015-2024 gefaseerd worden uitgegeven.

'Bedrijven durven weer'
Bouwmeester ziet nu al een groeiende interesse van het bedrijfsleven voor Honderdland. 'Die belangstelling is er altijd al geweest. Na de realisatie van fase I in 2008 heeft het even geduurd voor er weer nieuwe kavels beschikbaar waren. Vanaf begin dit jaar merken we dat bedrijven weer bereid zijn om stappen te zetten. We twijfelen er daarom niet aan dat ook fase II weer aansprekende bedrijven gaat aantrekken.'
Publicatiedatum: