Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Frankrijk: Tomaten ontdekt die niet rotten
Franse onderzoekers van Syngenta hebben een tomaat ontdekt die niet kan rotten. Sylvain Bontems onderzoekt zijn FW13, een codenaam voor een honingkleurige tomaat die niet rot, maar langzaam wordt gekonfijt. '' Deze tomaat gedraagt zich als een dadel: als hij water verliest stijgt het suikergehalte."
Consumenten staan waarschijnlijk nog niet te springen om verwelkte tomaten te kopen, maar ze schijnen naar jam te smaken. De onderzoeker werkt voor de Zwitserse groep Syngenta en is gevestigd in Avignon. De agrochemische gigant heeft de regio gekozen voor de koude grond in het voorjaar en de droge, zonnige zomers. De nieuwe soorten moeten namelijk alle temperatuurschommelingen kunnen weerstaan.
Onderzoeker Matthieu Nicolas licht toe: "Het lijkt misschien niet zo'n toer om een nieuwe soort te kweken, maar er komt heel wat bij kijken. Eerst zoeken we naar natuurlijke eigenschappen van een vrucht. Vervolgens proberen we te ontdekken welk genetisch proces eraan ten grondslag ligt. Er gaat wel zo'n 10-15 jaar overheen voordat een soort op de markt komt."
Zaadproducenten zoals Syngenta, Monsanto en Vilmorin besteden miljarden aan onderzoek. In Zwitserland staat de jaarlijkse begroting op 1,25 miljard: 8-12% van de omzet.