Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommertijd: een wondere wereld van groente en fruit

125 gram groente en 100 gram fruit. Dat eet de Nederlander gemiddeld, terwijl het volgens nieuwe onderzoeken 450 gram meer zou moeten zijn. Marin Leus wil dit gemiddelde op een speelse, informele wijze opkrikken. Dit doet ze door middel van de website 'Komkommertijd', haar eindexamen project aan de KABK, richting fotografie.
 
Hoe maak je bananenijs? Waarom hoef je groenteschillen niet weg te gooien? Welke groente en fruit zijn het meest bespoten? Op Komkommertijd.nu vind je de antwoorden op alle vragen die over groente en fruit gaan. Wist je dat wortels vroeger eigenlijk paars waren maar door de Nederlands oranje zijn gekweekt?


 
Binnen Komkommertijd staan gezondheid, duurzaamheid en voedselverspilling centraal. Op de website lees je niet alleen de leukste weetjes over groente en fruit, maar je vindt er ook lekkere en makkelijke plantaardige recepten. Komkommertijd draait om beeld, terwijl tekst een ondergeschikte rol speelt. Want een beeld zegt tenslotte meer dan duizend woorden.

Komkommertijd is ontstaan vanuit een grote fascinatie voor groente en fruit. Dagelijks eet Marin Leus er gemiddeld twee kilo van. Eigenlijk is ze er verliefd op. En dat drijft haar tot het ontwerpen, schrijven en fotograferen van Komkommertijd. Ze publiceert artikelen en recepten die ze door middel van fotografie vastlegt en verbeeldt. Stillevens en collages zijn hiervan het resultaat.
 
Komkommertijd is van 12 t/m 17 juli van 11.00 – 20.00 uur dagelijks te bezoeken op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. (Prinsessegracht 4)


www.komkommertijd.nu


 
Publicatiedatum: