Komkommertijd: een wondere wereld van groente en fruit
Hoe maak je bananenijs? Waarom hoef je groenteschillen niet weg te gooien? Welke groente en fruit zijn het meest bespoten? Op Komkommertijd.nu vind je de antwoorden op alle vragen die over groente en fruit gaan. Wist je dat wortels vroeger eigenlijk paars waren maar door de Nederlands oranje zijn gekweekt?
Binnen Komkommertijd staan gezondheid, duurzaamheid en voedselverspilling centraal. Op de website lees je niet alleen de leukste weetjes over groente en fruit, maar je vindt er ook lekkere en makkelijke plantaardige recepten. Komkommertijd draait om beeld, terwijl tekst een ondergeschikte rol speelt. Want een beeld zegt tenslotte meer dan duizend woorden.
Komkommertijd is ontstaan vanuit een grote fascinatie voor groente en fruit. Dagelijks eet Marin Leus er gemiddeld twee kilo van. Eigenlijk is ze er verliefd op. En dat drijft haar tot het ontwerpen, schrijven en fotograferen van Komkommertijd. Ze publiceert artikelen en recepten die ze door middel van fotografie vastlegt en verbeeldt. Stillevens en collages zijn hiervan het resultaat.
Komkommertijd is van 12 t/m 17 juli van 11.00 – 20.00 uur dagelijks te bezoeken op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. (Prinsessegracht 4)
www.komkommertijd.nu