Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Got Produce? Botswana” stelt voedselveiligheid aan de kaak"

Vorige week leverde Got Produce?, een nieuwkomer in de tuinbouwmarkt van Botswana, de eerste oogst op. Got Produce? Botswana is een duurzame teeltoperatie, die gebruikmaakt van hydrocultuur en moderne kastechniek voor de jaarronde productie van groente.



Directeur Herbert Chadehumbe: "2014 is Year of Agriculture and Food Security in Afrika,en daar onze onderneming zich intensief met voedselveiligheid bezighoudt, is het de uitgelezen gelegenheid ons daar eens op te richten." Got Produce? werd gelanceerd om duurzame voedselproductie in de regio te vergroten. De recente ingebruikname van de Got Produce? kas bij Rasesa is de eerste zijn soort. Het plan is om er nog veel meer te bouwen.

Recente statistieken tonen aan dat Botswana tot 80 procent van de verse producten importeert, afhankelijk van het seizoen. Dit resulteert in hoge transportkosten en uitdagingen met kwaliteit en versheid. Got Produce? speelt in op de toenemende behoefte aan lokaal geproduceerde AGF door in de regio verse sla, tomaten en andere producten te telen.

De kassen zijn speciaal ontworpen voor het hete, droge klimaat van Botswana. Hydrocultuur maakt duurzame groenteteelt mogelijk met een minimum verbruik van water, gewasbescherming en landbouwgrond. Zo kan Got Produce? een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van voedselveiligheid.



Meer informatie:
Got Produce?
T: +267 7273 0451
info@gotproduce.co.bw
www.gotproduce.co.bw

Publicatiedatum: