Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Justitie sleept verdachten Prime Champ voor de rechter

Het Openbaar Ministerie gaat verdachten in de zaak van champignonbedrijf Prime Champ vervolgen. Zij moeten binnenkort voor de rechtbank verschijnen.

Het onderzoek naar arbeidsuitbuiting bij het champignonbedrijf heeft zo'n twee jaar geduurd en is nu afgerond. Justitie maakt nog niet bekend wie ze voor de rechter sleept en waarvan ze verdacht worden. In de zaak waren eerder zes verdachten, waaronder directeur Geert Verdellen. Hij heeft een paar dagen vast gezeten. Justitie beschuldigt ze van arbeidsuitbuiting en valsheid in geschrifte.

Poolse pluksters zouden onderbetaald worden, lange werkdagen maken en vrijwel geen vrije tijd hebben. Ook moesten ze een deel van hun loon verplicht afstaan voor huisvesting, maaltijden en verzekeringen.

Bijna twee jaar geleden deed het Openbaar Ministerie een inval bij het bedrijf met vestigingen in Horst en Venlo. Inmiddels bestaat Prime Champ niet meer en is het overgenomen door het Ierse Monaghan Mushrooms.

Bekijk hier de videoreportage.


Bron: L1
Publicatiedatum: