Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Masterclass Residuen van bestrijdingsmiddelen

Op 30 oktober a.s. start alweer voor de 3e keer de Masterclass Residuen van bestrijdingsmiddelen. Veel AGF bedrijven worstelen met vragen over residuen van bestrijdingsmiddelen. Wat bijvoorbeeld te doen bij een overschrijding van een MRL? NWVA publiceerde onlangs de nieuwe Meldwijze. Wat zijn nu de gevolgen. Kan de teler bestrijdingsmiddelen niet lager doseren? Wat is Integrated Pest Management (IPM)? Een analyse-uitslag welke conclusie kan ik eruit halen? Aan welke eisen moet mijn product voldoen? Een greep uit de vragen die kwaliteitsmanagers, inkopers en verkopers van AGF producten die geregeld stellen.
 
Om duidelijkheid te verschaffen over de vele vragen geven Groen Agro Control (laboratorium dat o.a. residu-analyses uitvoert t.b.v. Food Compass) en N&S Quality Consultants gezamenlijk de masterclass Residuen van Bestrijdingsmiddelen. De Masterclass Residuen van Bestrijdingsmiddelen gaat dieper in op de materie in en duurt in totaal 5 dagdelen verdeeld over 5 weken. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

• De toepassing van bestrijdingsmiddelen in de teelt van AGF producten
• Monstername
• Analyse: methoden, interactie van middelen
• Risico-inschatting: MRL's, ARfD waarden, gevareninventarisatie & risico-analyse
• Wetgeving en kwaliteitsnormen
• Vanuit de praktijk: eisen van klanten, preventie van incidenten
 
De cursus is bestemd voor kwaliteitsmanagers uit de AGF branche, zowel vanuit de handel als de verwerkende industrie. De cursus is ook geschikt voor in- en verkopers van AGF producten. Geacht wordt dat u enige ervaring heeft met residuen van bestrijdingsmiddelen. Voor eventuele vragen kunt u contact met Groen Agro Control of N&S Consultants

Voor aanmelden kunt u terecht via deze link

 
Publicatiedatum: