Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwbouw in totaal 19 ha

Mexicaanse tomatenteler strijkt in VS neer

Red Sun, een dochteronderneming van de Mexicaanse groenteteler Agricola El Rosal, kondigde in maart van 2013 aan zijn eerste Amerikaanse faciliteit deze zomer te openen. Met gelijksoortige operaties in Canada en Mexico is het bedrijf al een van de grootste groenteleveranciers aan belangrijke supermarktketens in het land. 

Red Sun wil met het project dichter bij de consument komen en gaat tomaten leveren in Virginia, Tennessee en North Carolina. De faciliteit is het eerste gebouw in het New River Valley Commerce Park en is de eerste commerciĆ«le kassenoperatie in het gebied. Het project, dat nieuwe banen creĆ«ert, wordt met open armen ontvangen in de regio die hard werd getroffen door het ineenstorten van de Amerikaanse industrie. 

Fase I van het project, dat $40 miljoen zal kosten, behelst de aanleg van ruim zeven hectare kassen en is bijna voltooid. Het werk aan fase II zal volgend jaar beginnen met nog eens 5 hectare, gevolgd door fase III met 7 hectare. In de faciliteit zullen 600.000 tomatenplanten geteeld worden met een lengte van bijna 14 meter. De teelt zal 13,6 miljoen kg per seizoen opleveren. 

Bron: mysanantonio.com
Publicatiedatum: