Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Desert Joy behaalt Afrika’s eerste Fair Trade certificaat in tomatenteelt

Tomatenteeltbedrijf Desert Joy, gevestigd in het zuiden van Tunesië, heeft vorige week vol trots het Fair Trade certificaat in ontvangst mogen nemen. Hiermee zijn ze het eerste tomatenteeltbedrijf in Afrika dat dit certificaat mag voeren.



Ondernemers Philip van Antwerpen, Kees van Veen (beide initiatiefnemers Agro Care) en Arno Verboom waagden in 2012 de stap naar de Tunesische woestijn. Door de enorme uitbreidingsmogelijkheden en hoeveelheid natuurlijk licht zagen zij hier de kans om jaarrond op een duurzame manier tomaten te telen. Dit, in combinatie met hun teeltervaring, zorgt voor tomaten van uitstekende kwaliteit en Nederlandse klasse 1 specificaties. Daarnaast zagen ze de mogelijkheid door ontwikkeling in de regio mogelijkheden te bieden aan de arme lokale bevolking.

Voor dit laatste doel vonden ze in Fair Trade International een partner. Fair Trade International zet zich door middel van certificering en keurmerken al jaren in voor eerlijke handel in en vanuit ontwikkelingslanden. Hiermee willen ze een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede. Een doel waaraan Desert Joy Tunesië met haar tomatenteelt vanaf heden een steentje aan bijdraagt.



De afzet van de producten van Desert Joy verloopt via Harvest House. Harvest house is één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten met teeltlocaties in binnen en buitenland. Op zoek naar meer informatie over Desert Joy, haar producten of Harvest House? Neem dan contact op met Harvest House via 0174-519200 of tomaat@harvesthouse.nl

Publicatiedatum: