Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1000 Denen eten samen extreem hete pepers

Duizend mensen hebben vorige week in de Deense hoofdstad Kopenhagen tegelijkertijd hete pepers gegeten. De meeste deelnemers barsten in tranen uit na het verorberen van de pittige specerij.

De samenkomst was georganiseerd door peperliefhebber Claus Pilgaard, die beter bekendstaat als Chili Klaus. De Deen heeft onlangs een boek geschreven over zijn liefde voor de rode chilipepers en besloot dit te vieren door mensen op te roepen samen een van de pittigste varianten op te eten.

De 1000 deelnemers zetten hun tanden in een Naga Jolokia, die chilipeper die in 2007 door Guinness World Records werd erkend als de heetste peper ter wereld. Later werd de titel overgenomen door de Trinidad Moruga Scorpion en de Carolina Reaper, maar dat neemt niet weg dat je mond (figuurlijk) in brand staat na een hapje van de peper.

Scovilleschaal

De pittigheid van een peper wordt gemeten op de schaal van Scoville, waarbij een gewone rode paprika 0 meet en de superpittige Habaneropeper 100.000. De Naga Jolokia is vergeleken daarbij een nucleaire peperbom. De chilipeper scoort namelijk een absurde 1 miljoen op de Scovilleschaal. Ter vergelijking: een gemiddelde Nederlander ervaart een gerecht als pittig rond de 500-1000 Scoville-eenheden.

Sommige deelnemers lachen nog na een hun eerste hapje van de Naga Jolokia, maar dat verandert snel in hoesten, proesten, tranen met tuiten huilen of zelfs overgeven. Een troost: iedereen kreeg na afloop een oorkonde mee naar huis, zo is te zien in dit filmpje:





Bron: hardenberg.nu
Publicatiedatum: