Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ook groentenmissie naar Ghana

Eosta, East West International en Duijndam Greenconsult op missie naar Nigeria en Ghana

Van 16 tot en met 20 juni vindt een economische missie naar Nigeria en Ghana plaats onder leiding van minister Ploumen. Er ligt een focus op de Agrofood & Tuinbouw. Deelnemers uit deze sectoren aan de missie zijn SNV,Wageningen UR,Eosta Organic Fruit & Vegetables BV,Duijndam Greenconsult,Wegdam Meatlink,EastWestInternational,Orange Trade & Technology,Rabo Development,FMO,Champrix,Vellekoop & Meestersen ALFEN. Parallel aan deze missie organiseert het NABC een groentenmissie naar Ghana. Daar staan onder andere bedrijfsbezoeken aan Freshfield Farms en Wienco op het programma.

Nigeria en Ghana zijn landen met enorm veel potentieel en grote groei. De bevolking van Nigeria zal in 2050 groter zijn dan die van de VS. De middenklasse groeit snel, wat tevens een positief effect heeft op de omvang van de consumentenmarkt. De diversiteit van de Nigeriaanse economie biedt veel kansen voor buitenlandse bedrijven, ook buiten de traditionele olie- en gassector. Nederland draagt al jarenlang bij aan de ontwikkeling van Ghana door een intensieve bilaterale ontwikkelingssamenwerking. Ghana is al jaren een van de landen met de hoogste groeicijfers ter wereld. De economie is de afgelopen 10 jaar gestegen met gemiddeld 7,3%. In lijn met deze ontwikkelingen heeft Nederland de bilaterale economische samenwerking aangescherpt en zet in op de hulp-naar-handel agenda. De opgebouwde handelsrelatie met Ghana over diverse sectoren is een bewijs van het succes van deze agenda.
Publicatiedatum: