Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Altijd maar wortelprak? Baby's lusten ook andere groenten

Duitsland - Een wortelprakje staat met afstand op nummer één op het menu van Duitse baby's, gevolgd door pastinaakprakjes en pompoenprakjes. Dit is ook niet zo verwonderlijk: wortelen zijn goed verteerbaar, smaken licht zoet, zijn het hele jaar door verkrijgbaar en hebben als prakje een zeer babyvriendelijke consistentie.

Toch is er ook niks op tegen om ook eens andere groenten aan te bieden, raadt Maria Flothkötter, projectleidster van 'Gesund ins Leben' van het Duitse ministerie van Voedsel en Landbouw, aan. Venkel, tomaat, broccoli, maïs, paprika, koolrabi of courgette: er is veel mogelijk.

De baby moet echter de kans krijgen om elke afzonderlijke smaak, afzonderlijk te leren kennen voordat ouders zich aan groentemixen wagen, raadt de deskundige aan. "Wie de overgang naar de gezinsmaaltijd makkelijker wil maken, biedt zijn kind dat aan wat hij of zij zelf graag eet - als puree en minder sterk gekruid", aldus Flothkötter.
Publicatiedatum: