Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Les Herbes du Roussillon levert kruiden uit het zuiden

"Kruiden zijn in de mode"



Tholen - Les Herbes du Roussillon is gespecialiseerd in het leveren van verse en gedroogde aromatische kruiden, zowel conventioneel als biologisch. Het bedrijf heeft al ruim dertig jaar ervaring in de kruidenteelt, maar ongeveer vijf jaar geleden is het huidige Les Herves du Roussillon opgericht. De producten worden ook onder deze merknaam vermarkt. "We wilden het bedrijf een jongere uitstraling geven", vertelt Adriana Chelli.



Stijgende vraag
"De kruidenmarkt is een echte nichemarkt", vervolgt ze. "Maar er zijn aardig wat spelers, dus je moet je wel blijven onderscheiden, ook door middel van de verpakkingen. Drie jaar geleden zijn we begonnen met export, maar dat is nog niet zo makkelijk, aangezien het een versproduct is."



Toch merken we een stijgende vraag uit verschillende landen, met name uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Oost-Europese landen. In Frankrijk hebben we de garantie van levering binnen 24 uur en in de rest van Europa binnen 48 uur." Volgens haar is het bij export moeilijk om te concurreren. "Hier in Frankrijk liggen de loonkosten bijvoorbeeld hoger dan in Spanje."

 

Aan de rand van de Middellandse Zee

De productie van de kruiden vindt plaats op een areaal van 25 hectare aan de rand van de Middellandse Zee in de open lucht en kassen. "Hier hebben we een ideaal klimaat om heerlijke kruiden telen", vertelt Adriana. Volgens haar hebben ze een divers aanbod kruiden. "Er zijn enkele kruidensoorten waarvan de vraag blijft groeien zoal basilicum, koriander en munt. Een ander populair product is bieslook. We leveren vrijwel alles jaarrond. In de winter importeren we uit Marokko en Israƫl."



Ze verwacht dat de vraag naar kruiden in de toekomst alleen maar zal stijgen. "Kruiden zijn tegenwoordig 'in de mode'. Consumenten focussen steeds meer op gezondheid en kruiden passen perfect in het plaatje. Voor ons is dat natuurlijk geweldig."



Voor meer informatie:
Les herbes du Roussillon
Chemin du Pas de l'Arbre Blanc
66700 Argeles/mer - France
T: 04 68 81 61 03
F: 04 68 81 20 17
contact@lesherbesduroussillon.com
www.lesherbesduroussillon.com