Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consejo actief in de AGF-industrie

Ontwikkeling verpakkingsmachine voor uien in tray met handvatten

Al bijna 20 jaar vertegenwoordigd Consejo BV uit Dalen de Duitse firma J+P uit Dresden. J+P maakt machines voor het verpakken van flexibele producten in karton.
In het begin waren dit vooral zoetwaren in zakjes die in Amerikaanse vouwdozen werden verpakt. Later werden ook grotere zakken verpakt.Door deze ontwikkeling kwam J+P steeds meer in de groente en fruit industrie terecht.



Deze industrie vroeg nogal een aantal aanpassingen. Denk hierbij aan de grootte van de machines maar ook het feit dat de machines goed reinigbaar moeten zijn.
Machines voor de zoetwaren worden nooit met vloeistoffen afgespoeld en staan ook nooit in een natte ruimte. Daarentegen moeten machines voor de AGF industrie heel goed reinig baar zijn met vloeistof.

De AGF industrie vroeg ook met name om verpakkingen in kartonnen trays en in kunststof bakken. J+P heeft hier de machines compleet op aangepast en zelfs ook machines ontwikkeld om groente en fruit dozen te in elkaar te lijmen.
Eindgebruikers hebben deze machines in gebruik maar ook kartonleveranciers die hun plano's compleet in elkaar gelijmd afleveren gebruiken machines van J+P.


 
De verpakkingsmachines die worden toegepast in de groente en fruit industrie eisen ook specifieke eisen betreft de controle op de te verpakken producten. Zakken die met een VVS machine worden afgevuld met gesneden groente willen nog wel eens lekken op de seal naad van de zak. Vroeger werden deze zakken opgemerkt door de hand verpakkers maar met de machine gaat dat niet lukken. Om deze rede heeft J+P machines ontwikkeld om de luchtdichtheid van de zakken te controleren voordat ze worden verpakt.

De laatste tijd is er ook veel vraag naar machines die de zakken zowel liggend als staand kunnen verpakken. J+P heeft hier twee jaar geleden een machine voor ontwikkeld en deze wordt momenteel heel goed verkocht in de AGF industrie. Op deze manier worden vaak SRP (Shelf Ready Packaging) verpakkingen gemaakt.



Consejo BV vertegenwoordigd ook de Duitse firma Knecht. Zij maken doos opzetters en trayvormers. Op dit moment hebben zij in Nederland een machine afgeleverd die zowel Amerikaanse Vouwdozen als tray's in één machine fabriceert. Voordeel hiervan dat het natuurlijk enorm veel ruimte spaart. Bovendien is er een eenvoudige doosafvoer en kan men dus via een keuze in het menu de gewenste doossoort kiezen.

Op dit moment ontwikkelt Consejo gezamenlijk met een kartonleverancier een zeer aparte machine om los gestorte uien in een tray met handvatten te verpakken. Deze tray wordt uit één stuk karton gemaakt en vormt een alternatief voor de bekende netjes. Voordelen zijn: karton is duurzamer den de netjes en veel minder rommel in de keuken door volledig gesloten trays i.p.v. de open structuur van de netjes.

Voor meer informatie:
Consejo BV
Kleine Veld 17
7751 BG Dalen
0524-551115
www.consejo.nl
Publicatiedatum: