Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij de Westlandse Aardbei opent aardbeien pop-upstore

Tholen - Kwekerij de Westlandse Aardbei heeft een aardbeienpop-upstore geopend in Hoek van Holland. Tien weken lang, gedurende het oogstseizoen, verkoopt het bedrijf aardbeien, aardbeienlikeur en aardbeienbeleg in een eigen winkel. "In de pop-upstore kunnen we ons verhaal vertellen en horen wat de consument ervan vindt."



Pop-upstore
Bij kwekerij de Westlandse aardbei worden op 14.000 meter aardbeien onder glas geteeld. "We proberen goed op smaak te telen. Dat houdt in dat je ze langer aan de plant laat hangen – tot ze goed rood zijn. Dat geeft een optimale smaak", vertelt Sandra Huysman van de Westlandse Aardbei. "Maar omdat je rijper oogst, moet je ook korte lijnen hebben met de afzet." Het bedrijf verzorgt de verkoop grotendeels zelf. Een deel gaat naar exporteurs, maar de meeste aardbeien worden in een automaat aan huis verkocht en gaan naar groenspeciaalzaken in de regio. "In Hoek van Holland zit geen speciaalzaak. Toch wilden we daar graag een verkooppunt realiseren." Bovendien was de kwekerij op zoek naar meer contact met de consument. "Consumenten willen weten waar hun voedsel vandaan komt. Dat wordt steeds belangrijker. Via detaillisten hoor je wel wat, maar dat is toch anders dan wanneer je het zelf meemaakt. In de pop-upstore kunnen we ons presenteren, het verhaal vertellen en horen wat de consument ervan vindt."


Jaco en Sandra Huysman

Samenwerking

Sinds een week is de pop-upstore geopend. Dagelijks worden verse aardbeien geleverd vanuit de kwekerij. Daarnaast is ook het aardbeienbeleg (een soort jam met minder suiker) en aardbeienlikeur te koop in de winkel. Aan de uitstraling van de pop is veel aandacht besteed. Met dank aan meubelmakerij Woodcreations is er een grote kast geplaatst. "Reclame voor de meubelmakerij en een handige oplossing voor de grote ruimte", vertelt Huysman. "Die samenwerking met andere bedrijven is heel leuk. Dat je elkaar niet alleen binnen de keten en de AGF-sector vindt, maar ook erbuiten."


Impressies van de winkel




In de kast (gemaakt in samenwerking met meubelmakerij Woodcreations) de aardbeienlikeur van de Westlandse Aardbei, die weer is gemaakt in samenwerking met topkok Niven Kunz.


Binnen de keten is voor de Westlandse Aardbei de samenwerking met de speciaalzaken van groot belang. "We moeten weten wie de eindklant is", vertelt Huysman. "Het kan je merk breken als je niet weet waar je product heengaat." Daarmee houden ze ook de onderlinge concurrentie in de hand. "Het moet elkaar niet onderling bijten. In een dorpskern creëren we één verkooppunt. Dan kan ook de detaillist zich onderscheiden met de producten." Het onderscheidend maken van product is bij de Westlandse Aardbei al langer van belang: sinds twee jaar staan Sandra en Jaco met hun foto op de verpakking. "Dat is niet omdat we het onszelf leuk vinden, maar omdat het herkenbaar is voor de klant."

Extra werk
Eigen verpakking, beheer van de verkooppunten en nu ook een pop-upstore die dagelijks beleverd moet worden; het klinkt als een boel extra werk. "Het is niet het makkelijkste verhaal", bevestigt Huysman. "Maar we willen graag op deze manier afzet genereren. Het is leuker: we zijn heel erg met het product bezig en met het contact met de consument. Ik denk dat daar toekomst inzit."

Voor meer informatie:
De Westlandse Aardbei
De pop-upstore van de Westlandse Aardbei is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland.
Voor meer informatie:
www.westlandseaardbei.nl
info@westlandseaardbei.nl

Publicatiedatum: