Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe industriële printer voor het bedrukken van dozen en verpakkingen

De nieuwe industriële printer van Cyklop maakt het bedrukken van dozen en
verpakkingen wel erg makkelijk! Met de Cyklop-JP Nano breidt Cyklop haar assortiment met een compacte, thermische inktjetprinter verder uit. Dit om het verpakkingsproces van haar klanten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en kostenbesparingen voor de klanten te realiseren. Klanten kunnen de JP Nano gebruiken om hun producten niet alleen te verpakken maar ook in één keer te coderen.



De Cyklop-JP Nano - gebaseerd op de HP technologie - kan zonder problemen op allerlei plaatsen en in elke omgeving (vochtig, droog, koud) in een verpakkingslijn geïnstalleerd worden. Met behulp van de gemakkelijke ontwerpsoftware en de intuïtieve gebruikersinterface biedt de handzame printer de mogelijkheid om eindverpakkingen snel en efficiënt te individualiseren. Bedrijfsinformatie zoals logo's, barcodes of productiedatum worden in printresolutie (tot 600 dpi) op de verpakking geprint. Andere print technologieën zoals drop-ondemand (180dpi) hebben een veel lagere printresolutie en er moeten regelmatig dure slijtdelen worden vervangen. Daarbij is de JP Nano onderhoudsvrij mede omdat de printkop in de cartridge geïntegreerd is en zo steeds vernieuwd wordt!



Flexibiliteit verbeterd door inzet JP Nano
In de AGF-sector verkoopt Cyklop vooral handapparaten en horizontale semi-automatische omsnoeringsmachines (MPac-HE) die paletten tot 380mm hoogte (vaak dozen met tomaten en komkommers) kunnen omsnoeren. Maar ook de inzet van de JP Nano kan zeer interessant zijn vooral met zicht op klantspecifieke bedrukkingen op de transportverpakkingen. Iedere klant heeft andere wensen m.b.t. de aanlevering van de producten en dit vraagt veel flexibiliteit: Zo wil de ene
klant de verpakkingsdatum of het aantal producten in een doos hebben vermeld en de andere juist het houdbaarheidsdatum, een QR-code, barcode of een logo.



Mopabloem - een klant van Cyklop in de bloemenindustrie - gebruikt de JP Nano met een dubbele printkop (dus ook twee cartridges) waardoor een printhoogte van maar liefst 25mm kan worden bereikt. Dit betekent dat er zelfs vier rijen onder elkaar kunnen worden bedrukt. Handig als er veel informatie op de doos moet komen. Het bedrijf is zeer tevreden met de JP Nano. "Ik heb hem nog nooit hoeven schoonmaken en hij doet het altijd!", zegt Sandra Griekspoor, mede-eigenaresse van Mopabloem over de JP Nano.



Met een interne opslagcapaciteit voor 10 programma's en het gebruik van een USB-stick biedt de JP Nano de mogelijkheid tot een snelle en eenvoudige printaanpassing. Bovendien kan het wisselen van de inktpatronen snel, efficiënt en schoon worden uitgevoerd, zonder het verpakkingsproces onnodig te vertragen. Met één druk op de knop ziet de klant onmiddellijk de printkosten van de gemaakte tekst zodat een optimale kostenbeheersing mogelijk is.

Opmerkelijk is dat er 14.000 prints per cartridge gerealiseerd kunnen worden en de installatie van de printer duurt maar 30 minuten. Doordat er direct op de doos geprint wordt zijn vooraf geprinte labels en bedrukte dozen niet meer nodig. Bovendien dragen de instelbare transportbandsnelheid en de ingebouwde fotocel bij aan de efficiëntie van de printer.

Voor meer informatie:
Cyklop Nederland BV
Melanie Scholten
Tel: 038 4675812
m.scholten@cyklop.nl
www.cyklop.nl
Publicatiedatum: