Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1.350 euro voor de Ronald McDonald huizen bij opening aardbeienseizoen

De derde dinsdag van april staat traditioneel in het teken van de opening van het aardbeienseizoen. Met een enthousiast 'We zijn er weer' worden de Hollandse aardbeien aangekondigd. Dit jaar combineerden de telers de seizoensopening met een spinningmarathon voor het goede doel. Met succes, want in totaal werd 1.350 euro bij elkaar gespind voor de Ronald McDonald huizen en is er met veel plezier samen gespind.



In één van de veilinghallen van Fruitmasters in Geldermalsen vond het evenement plaats. Onder het motto: 'samen sporten voor een goed doel schept een band', hadden vele telers, toeleveranciers van telers en aardbeienliefhebbers zich aangemeld voor het spinnen. Nadat vertegenwoordigers van het Ronald McDonald Kinderfonds het eerste bakje aardbeien kregen overhandigd, werd het startschot gelost. Onder aanvoering van spinninginstructeur Anne-Marie Stevens – en later Roel Bakker – draaiden telers, bezoekers, pers en 'fans' hun rondjes.



Prachtig resultaat
Het enthousiasme over dit initiatief is van alle kanten groot. Gerard van de Brand, teler in Altforst: "Geweldige spinningmarathon onder leiding van professionele spinninginstructeurs in een fruithal. Daar kom nooit om te spinnen." "Dat telers hun seizoensopening vieren en daarbij een goed doel als Ronald McDonald Kinderfonds ondersteunen, juichen wij van harte toe", zegt Frank Schellekens van Hortinova." Wat de aanwezigen vooral aanspreekt, is het feit dat de aardbeientelers laten zien trots te zijn op hun product. Al met al een bijzondere dag, met een prachtig resultaat voor het Ronald Mc Donald Kinderfonds.



Veel media-aandacht
De spinningmarathon in Geldermalsen zorgde voor een opvallende opening van het aardbeienseizoen. Een activiteit waar veel pers in geïnteresseerd was. Omroep Brabant, L1 Limburg, RTV Noord-Holland en Omroep Gelderland filmden en interviewden telers. Diverse kranten waaronder de Gelderlander stuurden een cameraman naar Geldermalsen. Daarnaast plaatsten vooraf al veel kranten en websites het bericht van de opening van het aardbeienseizoen in combinatie met de spinningmarathon voor het goede doel. Met al deze publiciteit heeft het Hollandse Aardbeien-initiatief haar doel bereikt: veel publiciteit en reuring rond de boodschap dat de Hollandse aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn in supermarkt en groentespeciaalzaak.

Publicatiedatum: