Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elke Duitser eet gemiddeld 3,45 kg komkommer per jaar

In maart brak in Duitsland weer de komkommertijd aan. De komkommer telt in het land tot de meest geliefde verse groenten. Per jaar eet elke Duitser er gemiddeld 3,45 kg van. Nu in het voorjaar zijn komkommers weer vers in de Duitse handel verkrijgbaar, deelde het 'Pressebüro deutsches Obst und Gemüse' mee.

De groente wordt vaak rauw gegeten of verwerkt, bijvoorbeeld in salades maar zelfs ook in cocktails. Komkommers horen tot de familie van de kalebasachtigen en worden in Duitsland vrijwel uitsluitend in kassen geteeld. De planten hebben namelijk warmte nodig en groeien onder glas bijzonder goed. In Duitsland duurt het komkommerseizoen tot in de herfst en zijn komkommers bijna het hele jaar door verkrijgbaar.

De groente bestaat voor een groot deel uit water, voor tot wel 95 procent. Komkommers zijn bovendien caloriearm en bevatten waardevolle vitamines en mineralen. De voedingsstoffen bevinden zich vlak onder de schil, waardoor men verse komkommers het beste helemaal niet of slechts heel dun schilt.
Publicatiedatum: