Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler samen met bewoners in stadslandbouw Heerlen

Sinds januari zit een tiental bewoners uit de Heerlense wijken Palemig en Meezenbroek met teler Erkens om tafel in het kader van een stadsland-bouwproject. Samen bepalen ze hoe ze een stuk grond van 1 hectare bewerken en omtoveren tot een akker met groenten en andere gewassen en wat ze met de opbrengst doen. Bewoners leren al doende de kneepjes van het vak 'landbouw'. De geoogste groenten worden straks voor een gedeelte verkocht en een deel geven ze aan de Voedselbank. Ook hebben enkele restaurants met streekproducten zich gemeld om te koken met de producten uit de Heerlense wijken.

Stadslandbouw is één van de manieren van gemeente Heerlen om te zoeken naar nieuwe invulling van vrije ruimte in de stad. Het is niet alleen een alternatieve vorm van groenbeheer, maar past ook in de filosofie van duurzaamheid: kwalitatief goede groente verbouwen dicht bij de plek waar die gebruikt en gegeten wordt. En door omwonenden er actief bij te betrekken, creëer je betrokkenheid, kennis en samenhang in de buurt, zo is de gedachte.

In Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig werd de grond beschikbaar gesteld door de gemeente Heerlen en vult Erkens samen met de bewoners het experiment in. De koeien die vorig jaar midden in de wijk Schaesbergerveld graasden en de moestuin aan de Limburgiastraat zijn andere, kleine voorbeelden van stadslandbouw.


Bron: Gemeente Heerlen
Publicatiedatum: