Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BCO Wolluis werkt masterplan uit

De BCO wolluis hield begin april een brainstorm, waarin de mogelijke onderzoeks-richtingen zijn besproken. Besloten is te gaan werken aan een Masterplan wolluis, waarin diverse onderzoeksrichtingen meegenomen worden.

De BCO is in de vergadering bijgepraat over het lopend onderzoek. Hierin wordt onder andere gekeken naar biologische bestrijders en schimmels, maar ook naar detectietechnieken en 'best practises'. Deze onderzoeken bieden voldoende aanknopingspunten voor een vervolg. De BCO bestaat uit telers van diverse gewassen, onderzoekers en toeleveranciers. Het verschilt per gewas waar de voorkeur naar uit gaat voor het vervolg. In het masterplan worden de volgende deelrichtingen meegenomen: detectie en hygiƫne, weerbaar gewas, testen en instandhouding natuurlijke vijanden en testen van middelen. In mei wordt verder gesproken over het masterplan en de financiering ervan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Astrid van der Helm en Helma Verberkt.


Bron: LTO Groeiservice
Publicatiedatum: