Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco's winst met 6% gedaald

Tesco heeft z'n voorlopige resultaten bekendgemaakt op de website. Het afgelopen boekjaar heeft de supermarktketen een lagere winst verklaard. Oorzaak is de dalende verkoop op de Britse thuismarkt. De winst in het boekjaar dat (tot 22 februari), zakte tot 3,3 miljard pond (4 miljard euro). Dat is 6% minder in vergelijking met een jaar eerder.

De CEO van Tesco verklaarde: "Onze resultaten moeten worden bekeken in de context van wat er speelt op de algemene retailmarkt. Er gebeuren twee dingen: klanten voelen nog steeds het effect van de consumentenrecessie, en hoewel de algehele economie verbetert, zoeken ze nog steeds manieren om te besparen, omdat hun inkomens onder druk blijven staan. Dan is er ook nog de impact van het internet, dat de 'echte' retail beïnvloedt."


Tesco maakte woensdag verder bekend in totaal bijna 1,3 miljard pond af te schrijven op de waarde van bezittingen in Europa en China. "We zijn druk geweest de ingrediënten samen te stellen voor Tesco's transformatie. Ik denk dat zodra die transformatie voltooid is, de klanten en daarna de verkoop en winst allemaal zullen verbeteren", aldus de CEO.

Klik hier om de volledige resultaten te bekijken.
Publicatiedatum: