Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Murcia produceert ongeveer 30% meer paprika's

Na een langer paprikaseizoen dan gebruikelijk wegens Almeria's warme voorjaar en lage regenval nadert het einde van het seizoen. Zowel de volumes als de prijzen van alle soorten dalen geleidelijk. Kopers die paprika's inkochten in Almeria, stappen over op andere aanbieders, waar het seizoen op het punt staat te beginnen en waar kwaliteitsproducten worden aangeboden tegen concurrerende prijzen. Denk aan Nederland en Belgiƫ en in Spanje Murcia, waar de voorraadniveaus geleidelijk toenemen sinds het exportseizoen drie weken geleden van start ging.



Anders dan vorig jaar heeft Murcia er dit seizoen voor gekozen meer paprika's te planten, die ten koste van Lamuyo-paprika's toenamen met een percentage tussen de 20 en 30%.

In het seizoen van 2013 nam Murcia een aanzienlijke stijging waar in de vraag naar dit product in oostelijk Europa, waar paprika's traditioneel worden geconsumeerd. Daarnaast hebben de paprika's een dikkere huid, wat hen geschikter maakt voor langeafstandszendingen. Deze vraagstijging van Oost-Europese markten heeft er al voor gezorgd dat paprika's prijzen bereiken van tussen de 40 en 50% hoger dan in 2012. Gele paprika's stonden bovenaan met 2,40/2,50 euro per kilo. Dat maakt het de meest gevraagde en gewaardeerde paprikasoort.

Momenteel bereiken gele en rode paprika's tussen de 0,70 en 0,80 euro per kilo, terwijl de groene staan op 0,60 euro per kilo. Rode Lamuyo-paprika's bereiken ongeveer 0,70 euro, terwijl de groene Lamuyo op 0,60 euro per kilo staat. De belangrijkste markten voor deze paprikasoort zijn Spanje, Italiƫ en Frankrijk.

"Het seizoen is in Murcia nog maar net begonnen en we hebben grote verwachtingen, maar het zal moeilijk worden het seizoen van vorig jaar te verslaan in termen van prijzen, afzettempo en kwaliteit. Het seizoen van vorig jaar was een van de beste die ik me van twintig jaar in deze sector kan herinneren", zei een producent/exporteur uit Murcia.
Publicatiedatum: