Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Total Produce start SmartStands

Vanuit supermarkt een kijkje in kas op smartphone

In de supermarkt direct informatie over de producten krijgen op je smarpthone. Daarmee gaat Total Produce in Ierland aan de slag. In de supermarkten worden zogenaamde SmartStands geplaatst. Het scannen van een QR-code is met de nieuwe technieken niet meer nodig om direct informatie binnen te krijgen.

De technologie NFC (Near Field Communications) is een techniek waarmee contactloze betalingen uitgevoerd kunnen worden. Steeds meer Europese supermarkten gaan daarmee aan de slag. Ook smartphones die daarop ingesteld zijn, staan open voor informatie. Door de SmartStands uit te rusten met NFC-chips, kunnen consumenten video's over versproducten direct zien op hun smartphone door op het NFC-symbool te drukken. QR-codes zijn daardoor overbodig. Bekijk een video met uitleg van 30 seconden hier.




Video's met telers
Er zullen twee typen stands worden getest. De eerste is de TOP 'Love Local' stand, speciaal voor de promotie van lokale producten. Deze stand is ontworpen om de transparantie van de keten te verhogen en het gat te dichten tussen teler en consument. In de winkel kunnen video's van telers bekeken worden om met dit virtuele bezoek de mensen achter de producten te ontmoeten. Ook het enthousiasme van de retailer voor lokale productie wordt benadrukt. Bekijk een voorbeeldvideo hier:




De tweede stand, TOP 'Fresh n Ready' is gericht op gemakswinkels met snelle, simpele receptvideo's voor consumenten die 'onderweg' zijn.

De flexibiliteit die wordt geboden door deze technologie is belangrijk, zegt Vincent Dolan, Europees marketingmanager van Total Produce: "We kunnen direct een nieuwe video uploaden om op situaties te reageren; een video met het thema barbecue op een zonnige middag of een receptvideo om aan te sluiten bij een prijspromotie in de winkel. Zo kunnen we ook telervideo's aanpassen om te communiceren over veranderingen in het assortiment."

Naast NFC verkent Total Produce ook Smartphone Beacons. Dit systeem werkt met bluetooth en ook hierbij is het niet nodig iets daadwerkelijk te scannen. Smartphone Beacons zal samen met NFC nog voor de zomer worden geïntegreerd in Total Produce SmartStands.

Total Produce ziet NFC en gerelateerde technologieën als de waarschijnlijke opvolger van QR-codes. "Onze ervaring is dat de fysieke handeling van het scannen van een QR-code een aanzienlijke belemmering tot interactie is", aldus Dolan. "NFC verwijdert dat obstakel. Samen met de uitbreiding van 4G-telecomnetwerken over heel Europa, is de ervaring van het aantikken van een NFC-unit veel makkelijker, sneller, en uiteindelijk meer de moeite waard is dan het scannen van een QR-code."

Voor meer informatie:
Vincent Dolan,
Total Produce plc.
Tel: +353 86 8204936
E-mail: vdolan@totalproduce.com
www.totalproduce.com
Publicatiedatum: