Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugal partnerland Fruit Logistica 2015

Portugal is benoemd tot officiële partner van FRUIT LOGISTICA 2015, 4 t/m 6 februari. Hier gaat Portugal zijn grootste presentatie ooit maken. Het land ziet er naar uit om nog meer internationale kopers te trekken en zijn reputatie als leverancier van kwaliteitsproducten te vergroten.



"Portugal heeft een grote diversiteit aan AGF dat ze door het jaar heen kunnen leveren. De jaarlijkse export is gemiddeld 8% gestegen de afgelopen drie jaar. Dit laat zien dat de kwaliteit die Portugal kan leveren wereldwijd erkend wordt."

De cijfers die vrijgegeven zijn door Portugal Fresh, de nationale organisatie van AGF en bloemenexporteurs, laten duidelijk zien dat het volume van de export groeit. De export van verse producten is de afgelopen drie jaar met 26% gestegen van €780 miljoen tot €983 miljoen.

Vorig jaar leverde de totale AGF productie van Portugal zo'n €2,6 miljard op waarvan €1 miljard van de export kwam. Het grootste deel van de export uit het land gaat naar Europese landen. Andere belangrijke importeurs zijn Zuid Amerika en de Verenigde Arabische Staten.

De eerste exhibitie van Portugal op Fruit Logistica was in 2000. Het Portugese paviljoen is georganiseerd door Portugal Fresh sinds 2011
Publicatiedatum: