Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerwin de Vries, Kwekerij LOF:

"Paasvraag zorgt voor iets minder slechte witlofmarkt"

Tholen - De witlofmarkt staat het hele jaar al onder druk. "Momenteel neemt de vraag iets toe, wat gebruikelijk is richting Pasen, maar een prijsniveau rond de 60 cent is nog altijd tekort. Het huidige weer is iets beter voor de witlofconsumptie, maar deze prijzen liggen nog ver onder kostprijs", zegt Gerwin de Vries van witlofkwekerij LOF uit Espel. "Normaal gesproken is een koude winter gunstiger voor de witlofconsumptie, omdat we dan minder concurrentie hebben van andere groenten. Gelukkig is de kwaliteit van de witlof prima in orde."



"Met roodlof hebben we een paar goede weken gehad, maar die markt is ook weer ingestort. Ook landen als Belgiƫ en Frankrijk hebben genoeg product. De kwaliteit van de witlof en roodlof is prima, maar er is voldoende aanbod en het wordt voor alle prijzen weggegeven", zegt Gerwin.



"Momenteel is iedereen een beetje aan het minderen. Dus dat geeft wellicht wat lucht, maar ik heb weinig vertrouwen meer in een goede seizoensafsluiting. Er zullen telers moeten stoppen, wil de markt beter worden. Er wordt nu ook landelijk wel minder uitgezaaid voor het komende seizoen, maar dat is pas voor de trek van 2015."



Kwekerij LOF levert zowel aan retailers, groothandelaren, exporteurs als aan AGF-specialisten. "Onze witlof vindt via exporteurs hoofdzakelijk zijn weg naar landen als Italiƫ, Ierland en Israel. Ook leveren we een redelijk volume op de binnenlandse markt", vertelt Gerwin. "Er gaat tegenwoordig iets meer witlof naar verre bestemmingen waar voor kwaliteit doorgaans nog wat meer wordt betaald, maar ook daar staan de prijzen meer onder druk, naarmate er meer wordt aangeboden, maar het is iets minder slecht dan in het binnenland."



Voor meer informatie:
Gerwin de Vries
Witlofkwekerij LOF.
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel. +31 (0)527 271 375
Fax. +31 (0)527 271 032
gerwin@witlofkwekerijlof.nl
www.witlofkwekerijlof.nl