Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joint Venture tussen Univeg en Mahindra ShubhLabh Services

De agribusiness van Mahindra & Mahindra Ltd, dat onderdeel is van de Mahindra-groep met een waarde van 16,7 miljard USD, heeft vandaag een Joint Venture (JV) overeenkomst met UNIVEG ondertekend. Door deze Joint Venture, gesloten tussen Mahindra en de UNIVEG-groep heeft Mahindra ShubhLabh Services Ltd (MSSL) een aandeel van 60 procent en UNIVEG 40 procent in de vennootschap. De Joint Venture zal zich toeleggen op de ontwikkeling van de supply chain van fruit en groenten om zo te voldoen aan de noden van de lokale en internationale markten. Er zal eveneens een focus liggen op een selectie van fruit (geen druiven).

Over de Joint Venture zegt Dr. Pawan Goenka, Executive Director en President van Automotive & Farm Equipment Sectors, Mahindra & Mahindra: "In overeenstemming met onze visie om succesvolle landbouwtechnologieën te leveren, werd Mahindra ShubhLabh opgericht om landbouwers te ondersteunen bij het verhogen van hun productiviteit zodat ze een betere prijs voor hun producten krijgen. We zijn er zeer trots op dat wij vandaag deze JV hebben gesloten met een mondiale leider in fruit en groenten. Door deze JV kunnen beide bedrijven elkaars sterke punten beïnvloeden en een win-win-situatie voor landbouwers en consumenten realiseren. Wij wensen ons partnerschap te versterken door een verdere verbetering van de supply chain voor fruit en groenten via diverse interventies en investeringen in heel India".

Dhr. Hein Deprez, Executive Chairman en meerderheidsaandeelhouder van UNIVEG-groep zegt: "Door deze samenwerking kunnen we aanwezig zijn op de Indiase markt en contact leggen met de landbouwers. Mahindra's netwerk en onze technische expertise in 6 werelddelen en 32 distributiecentra in Europa bieden positieve vooruitzichten voor alle stakeholders."

Tijdens de ondertekeningsceremonie waren eveneens aanwezig: Dhr. Francis Kint – Global CEO, UNIVEG-groep, Dhr. Ashok Sharma, Chief Executive, Agri & Allied Business, Mahindra & Mahindra Ltd, en Dhr. Vikram Puri, CEO Mahindra ShubhLabh Services Ltd.

De pas opgerichte Joint Venture zal baat hebben bij de mondiale expertise van beide bedrijven waarbij UNIVEG de technische knowhow en best practices zal leveren voor de kwaliteitscontrole, de verwerking van de producten na de oogst, het rijpingsproces en de praktijken en procedures uit de landbouwkunde om te voldoen aan het internationale kwaliteitscontrolebeleid, zodat landbouwers hun productiviteit en prijsrealisatie kunnen verbeteren. Daarnaast zal MSSL ook ondersteuning bieden bij het opstellen van contractlandbouwovereenkomsten in heel India terwijl het zijn binnenlandse marketing- en distributienetwerk versterkt en de noodzakelijke diensten voor lokale vergunningen en ondersteuning levert.

Bovendien zal de JV zich richten op de modernisering van de supply chain van binnenlands fruit om te voldoen aan de vraag van de consument naar hoogstaande kwaliteit, om een hogere opbrengst en minder verspilling te bereiken en om een hogere productiviteit en hogere rentabiliteit te realiseren. Het zal zich richten op verbetering bij het rijpen, inpakken en opslaan om zo betere producten te bieden voor de kritische Indiase consument. De JV zal ook kwalitatief hoogstaand fruit uit de hele wereld importeren. Hoogkwalitatieve vruchten zullen geïmporteerd worden over de hele wereld en Indisch fruit zal een positie krijgen op de globale markt aangezien exportgeoriënteerde supply chains voor geselecteerd fruit uitgebouwd zullen worden.

Een efficiënte logistiek en leveringsketen zijn onontbeerlijk in de voedselwaardeketen daar de grote verliezen bij fruit en groenten in de periode na de oogst optreden. Omdat fruit en groenten voor circa 65 tot 95 procent uit water bestaan, verliezen ze niet alleen 10 tot 15 procent vocht, maar zijn ze kwalitatief minderwaardig als er geen geschikte koude keten en geen geschikt distributienetwerk is. Door het opzetten van een state-of-the-art logistiek en supply chain door Mahindra en UNIVEG op strategische locaties in heel India zullen consumenten fruit en groenten van betere kwaliteit op tijd ontvangen.

In november 2013 lanceerde MSSL zijn eerste fruitmerk, Saboro, voor de gezondheidsbewuste Indiase consument met een brede waaier aan producten zoals appels, druiven, bananen en ander geïmporteerd fruit. Mahindra is het eerste Indiase concern met zo'n breed aanbod aan merkfruit voor de consument. Fruit van deze JV zal ook verkocht worden onder het merk Saboro.

Bij deze transactie was SMC Capitals Ltd de strategisch adviseur voor de Mahindra & Mahindra-groep.
Publicatiedatum: