Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
videoreportage Peter Duijvestijn

Te veel warmte en te veel tomaten: gedroogde tomaten

"In de zomer hadden we tomaten en warmte over. We zijn gaan brainstormen hoe die bij elkaar konden komen. Daaruit is de gedroogde tomaat gekomen, duurzaam geproduceerd." Dat vertelt tomatenteler Peter Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten over de zongedroogde tomaten, waarmee hij vorig jaar meedeed aan de Smaak van Nederland. In een videoportret, gemaakt in opdracht van de KVK, geeft hij uitleg over de producten.



De tomaten worden met aardwarmte gedroogd op 55 graden. Door de lage temperatuur blijft de smaak volgens Duijvestijn beter bewaard.




De prijs voor de Smaak van Nederland ging uiteindelijk naar het aardbeienijs-concept Nice op een stokje.
Publicatiedatum: