Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugal partnerland van de Fruit Logistica 2015

Portugal is het officiële partnerland van de FRUIT LOGISTICA 2015, die van 4 tot 6 februari 2015 in Berlijn zal plaatsvinden.

Met haar tot nu toe grootste deelname wil Portugal op de meest toonaangevende vakbeurs van de internationale fruithandel niet alleen haar bekendheid verhogen, maar ook door de internationale inkopers nog meer als leverancier van kwaliteitsproducten worden waargenomen.



Dr. Christian Göke, Directeur van het management van de Messe Berlin GmbH: "Portugal biedt gedurende het gehele jaar een breed assortiment aan fruit en groenten. In de export tonen de groeicijfers op jaarbasis van gemiddeld acht procent over de laatste drie jaar, dat de wereld de indrukwekkende kwaliteit van fruit en groenten uit Portugal meer en meer voor zichzelf ontdekken."

Dit weerspiegelt zich ook in de openbaar gemaakte cijfers van Portugal Fresh, de vereniging van fruit-, groenten- en bloemenexporteurs. Het volume van de export van fruit en groenten uit het Zuid-Europese land groeit gestaag en steeg in de afgelopen drie jaar met 26 procent – van 780 miljoen Euro in het jaar 2010 tot 983 miljoen Euro in het jaar 2013.

In het afgelopen jaar heeft Portugal fruit en groenten ter waarde van 2,6 miljard Euro geproduceerd, waarbij de export goed waren voor rond één miljard Euro. Voor alles wordt er naar de Europese landen geëxporteerd, maar ook Zuid-Amerika en de Arabische landen zijn belangrijke afnemers.

In het jaar 2000 was Portugal voor de eerste keer op de FRUIT LOGISTICA vertegenwoordigd. De Portugese gemeenschappelijke stand wordt sinds 2011 door Portugal Fresh georganiseerd.

 
Publicatiedatum: