Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Jansen:

"Voor dit geld kan niemand prei telen"

Tholen - Het preiseizoen verliep de afgelopen maanden al niet best en lijkt ook als een nachtkaars uit te gaan. "Het ziet er naar uit dat het seizoen ook zo gaat eindigen. Daarmee wordt het een jaar om snel te vergeten. En dat is erg zuur", constateert Frank Jansen van Gebr. Jansen Teelt- en Verpakkingsbedrijf uit Etten-Leur.




Het warme weer zorgde de hele winter al voor een rustige vraag. "Dit jaar zijn alle producties tot zijn recht gekomen. Er zijn veel kilo's geoogst, wat heeft geresulteerd in een overschot op de markt met een dalende prijs. Momenteel ligt de verkoopprijs tussen de 15 en 20 cent, maar of het nou een paar centjes meer of minder is, doet er niet zoveel toe. Het is allemaal te weinig."

Frank verwacht wel dat dit dramatische jaar gevolgen zal hebben voor het komende seizoen. "Ik verwacht een inkrimping van het areaal, want voor dit geld kan niemand prei telen. Maar de grote vraag is hoe groot deze daling zal zijn. Ons bedrijf heeft zich puur gefocust op het telen en verpakken van prei en voor ons zal dit jaar geen gevolgen hebben."

Voor meer informatie:
Frank Jansen
Teelt- en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen
Naaldstraat 1
4873 LZ Etten-Leur
Tel: 076-5264397
Mob: 06-21577134
Fax: 076-5264398
www.jansenprei.nl