Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wortelen: de favoriete groente van de Zwitsers

Wortelen zijn in Zwitserland de meest geliefde groentesoort, meldt de Zwitserse krant 'Basler Zeitung' op haar website. In het afgelopen jaar at de gemiddelde Zwitser hier 8,5 kilogram van en bij elkaar kochten de Zwitsers in totaal 68.362 ton wortelen, zo blijkt uit cijfers van de 'Zentralstelle für Gemüsebau und Spezialkulturen' (SZG). 58.500 ton hiervan stamde uit binnenlandse productie.

Vergeleken bij 2012 is de wortelconsumptie echter met 430 gram per hoofd van de bevolking afgenomen. Op de tweede plaats in de groenteranglijst van Zwitserland staat de tomaat. Hiervan at men het afgelopen jaar 7,95 kilo per hoofd van de bevolking. Daarna volgt met grote afstand op de derde plaats ijsbergsla, met 4,65 kilo per hoofd van de bevolking.

Verder at men in Zwitserland vooral veel Spaanse pepers, meloenen, uien, komkommers, watermeloenen en courgettes. Op de laatste plaats in de top 10 staat de cherrytomaat.
Publicatiedatum: