Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Innovatie IFCO:

Opvouwbare en herbruikbare transportverpakking voor bananen

IFCO is een internationaal opererende, logistieke dienstverlener met vestigingen in meer dan 30 landen over de hele wereld. De marktleider op het gebied van opvouwbare, herbruikbare en dus milieuvriendelijk bakken exploiteert een gestaag groeiende wereldwijde pool van meer dan 180 miljoen RPC's (Reusable Plastic Containers). Zij worden voornamelijk gebruikt voor het vervoer van versproducten van de producent naar de levensmiddelen-detailhandel en bekoren vooral door de optimalisatie van de supply chain en de hieruit voortvloeiende kostenvoordelen. Ook de afvalpreventie, de vermindering van het aantal afgekeurde producten en het gebruiksgemak van de herbruikbare bakken leiden tot besparingen. Het productenassortiment van IFCO is enorm divers en wordt dankzij innovaties voortdurend uitgebreid. Hierdoor is IFCO uitstekend in staat haar klanten maatoplossingen voor de logistiek van allerlei producten te bieden. IFCO is een onderneming uit de Brambles Group.



Qua innovaties zorgde IFCO dit jaar al voor een sensatie op de Fruit Logistica 2014. De Caja de Oro™, de opvouwbare en herbruikbare transportverpakking voor bananen, werd genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award. De Caja de Oro™ biedt met zijn afgeronde binnenwanden, die geheel op de vorm van de bananen zijn afgestemd, op elk moment van het logistieke proces de benodigde bescherming. Reeds kort na de oogst van de bananen toont de Caja de Oro™ zijn sterke punten: Bananen worden doorgaans kort na de oogst gewassen en onmiddellijk verpakt. In de Caja de Oro™ blijft de resterende vochtigheid van de vruchten behouden. Dit vertraagt de uitdroging van de bananen, wat een positief effect heeft op het rijpingsgedrag en zo reeds kort na het verladen de basis voor de topkwaliteit van het fruit legt. Vooral tijdens het transport en de omslachtige verladingsprocessen loont de stevige constructie van de RPC's de moeite.



Een ander sterk punt van de Caja de Oro™ is de ventilatie:
Dankzij diverse luchtinlaten kunnen de bananen na het oogsten 30% sneller worden gekoeld. Vooral tijdens langdurige zeetransporten speelt dit een rol, aangezien men hierbij een te vroege rijping onder alle omstandigheden dient worden te voorkomen. De gelijkmatige koeling verlengt de "groene fase" van de bananen aanzienlijk. Na afloop van het transport verloopt de kleuring van de vruchten in het rijpingsmagazijn dankzij de optimale ventilatie ook veel gelijkmatiger. Binnen de markt zelf bekoren de herbruikbare bakken door hun zeer eenvoudige handling en fraaie uiterlijk. Verder vermijden zij natuurlijk kosten voor verwijdering en leveren zij een aanzienlijke bijdrage aan de preventie van afval. De Caja de Oro™ biedt de handel dus in elke fase - ongeacht of het nu om de oogst, het transport, de opslag in het rijpingsmagazijn of de handling binnen de detailhandel gaat - aanzienlijke voordelen en een veel hogere efficiëntie in vergelijking met wegwerpverpakkingen. De Caja de Oro™ is leverbaar in twee maten voor respectievelijk 18,14 kg of 17 kg bananen.

www.ifco.com
Publicatiedatum: