Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Doorne Imex oogst eerste kistje

Kasvenkelteelt als laatste der Mohikanen

Tholen - Bij Van Doorne Imex uit 's-Gravenzande gaat het kasvenkelseizoen weer van start. Dat is ruim een week eerder dan vorig jaar. Henk is nog als één van de 'laatste der Mohikanen' overgebleven. "Vorig jaar waren er nog twee andere kasvenkeltelers in het Westland, maar volgens de plantenkweker ben ik dit jaar de enige die ze onder glas teelt en ik zou ook niet weten waar de kasvenkel nog meer staat."



"Ik heb het eerste kistje geoogst en vanaf volgende week gaan we de manschappen helemaal in gereedheid brengen", lacht Henk. Hij levert de kasvenkel hoofdzakelijk aan exporteurs. "Venkel blijft een onbemind product bij de Nederlandse consument. In veel Zuid-Europese landen is venkel nog een hoofdmaaltijd. Hier is het een luxe artikel, terwijl het een heel gezond product is."



Een onzekere factor is dit jaar wel Rusland en het Oostblok, waarbij de vraag is of de politieke situatie invloed zal hebben op de AGF-export. "Maar we hebben een brede afzet. Er wordt kasvenkel met luchtvracht geëxporteerd en ook landen als Frankrijk en Engeland pikken hun graantje mee", besluit Henk, die de teelt typeert als eentje die behoorlijk wat aandacht vraagt.

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989
MOb: 06-26068284