Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Protest tegen inkoopbeleid Ahold in de Verenigde Staten

De Coalition of Immokalee Workers (CIW) en mensenrechtenorganisaties uit de Verenigde Staten roepen Ahold op om zonder verdere vertraging deel te nemen aan het Amerikaanse Fair Food Programma (FFP). Het FFP komt voort uit een samenwerking tussen landarbeiders en tomatentelers in Florida en retailers. Het programma staat voor een intensief gecontroleerde mensenrechtenstandaard voor de tuinbouwindustrie in de Verenigde Staten. Ahold heeft tot nu toe geweigerd het FPP te steunen.

Door zich te verbinden aan het FFP ondersteunen deelnemende partijen menselijker arbeidsnormen bij hun tomatenleveranciers in Florida en nemen zij uitsluitend nog af van teeltbedrijven die voldoen aan deze hogere normen, waaronder werken met de gewenste tijdklokken, aandacht voor gezondheid en veiligheid van het personeel en een zero tolerance-beleid ten aanzien van slavernij en seksuele intimidatie. De deelnemende retailbedrijven betalen bovendien een premie betalen die in de keten wordt doorgegeven en aan de werknemers wordt doorbetaald door de telers.

De CIW is een Amerikaanse landarbeidersorganisatie met meer dan 4000 leden. Het hoofdkantoor van de organisatie staat in Immokalee in Florida. De CIW wil moderne werkomstandigheden voor landarbeiders en bevordert hun eerlijke behandeling in overeenstemming met de nationale en internationale normen inzake mensenrechten. Met het FPP dat in 2101 werd gelanceerd heeft de CIW eerlijker loon, werk met waardigheid en vrijheid van dwangarbeid, seksuele intimidatie en geweld op het werk mogelijk gemaakt voor tienduizenden van de meest kwetsbare werknemers van de Verenigde Staten. Het programma wordt in meer dan 90% van tomatensector van Florida toegepast. De sector heeft in deze staat een economische waarde van 650 miljoen dollar.


Bron: CIW
Publicatiedatum: