Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opslagcapaciteit koelhuis Duitsland meer dan verdubbeld

Hagranop teelt, koelt en vermarkt wortelen in heel Europa



Tholen - Het bedrijf Hagranop in Tollebeek is opgericht in 1990 en begon met de teelt van 1.000 ton wortelen in Nederland. Inmiddels is dat volume gegroeid naar 100.000 ton. Naast een locatie in Nederland heeft het bedrijf arealen in België en Duitsland, in totaal zo'n 800 hectare. Hagranop vermarkt ook uien en witlof, zowel gangbaar als biologisch.



Het bedrijf telt vestigingen in Nederland (Hagranop BV), Duitsland (HG Frischgemüse GmbH) en België (Hagrabel Sprl). Daarnaast bezit het bedrijf Koel- en Vriesveem St. Nyk (in combinatie met een andere partij), in België Frigo Fernelmont (in combinatie met een andere partij) en in Duitsland Koelhuis Titz.



Actief in heel Europa
Mardi de Graaf vertelt: "Hagranop doet ook teeltbegeleiding en daarnaast bemiddelen we in opslag en koeling. We importeren en exporteren onze producten uit en naar België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Israel, Oostenrijk, Scandinavië, Polen, Tsjechië en Engeland. Via verschillende was- en pakstations gaan onze producten naar diverse grote supermarkten in diverse Europese landen."



Nieuw koelhuis
Door de groeiende markt heeft het bedrijf de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. "We hebben een nieuw koelhuis in Titz-Ameln (Duitsland) gebouwd, waar ruimte is voor 10.000 kisten. Dat wordt dit jaar uitgebreid tot een opslag voor 23.000 kisten, waar we inmiddels subsidie voor hebben ontvangen. Daarnaast hebben we in Polen een vestiging opgezet. Dit wordt het centrum voor de leveringen aan Oost-Europa."



Stijging bio
Het aandeel biologisch stijgt elk jaar. "Nu is dat ongeveer 20% van het totale volume. Duitsland liep eerst voor met de groei, maar nu is er ook een stijgende afzet zichtbaar in België, Frankrijk en Nederland. Sinds kort liggen de eerste biologische wortelen in Polen in de winkel. Dus ook daar zien we groeipotentieel."





Het grote voordeel van Hagranop is de eigen teelt in Duitsland en de eigen opslagmogelijkheden. "Daarnaast begeleiden we zelf ook de teelt en staan we sterk op het gebied van logistiek met verschillende laadlocaties in binnen- en buitenland. De kwaliteit van de producten waarborgen we door monsters te nemen en te wassen in ons eigen proefwasstation.



Via speciale warme bewaring kunnen we extra goed controleren en kunnen we zien hoe lang de wortelen goed blijven. Doordat we vestigingen in meerdere landen hebben en koelhuizen gevestigd in gebieden waar men goede bewaarwortelen kan telen, hebben we alle schakels van de keten in handen."



Oriëntatie op smaak
"In de toekomst verwachten we nog meer goede teeltgebieden te vinden voor de wortelen. waardoor we goede kwaliteit wortelen kunnen blijven afleveren. Daarnaast concentreren we ons op logistiek. We vinden het belangrijk om milieubewust bezig te zijn en zorgen ervoor dat de afstanden kort zijn. De komende jaren gaat Hagranop zich nog meer oriënteren op de smaak, wat een betere promotie voor de wortelen zal betekenen", besluit Mardi.



Voor meer informatie:
Hagranop B.V.
Westermeerweg 17
8309 PZ Tollebeek
Tel: +31 (0) 527 - 276161
Fax: +31 (0) 527 - 276179
www.hagranop.com